Google Maps Not Working

Please post your questions/comments here. You are also very welcome to support other users if you think you can help them.
Post Reply
jknorst
Posts: 93
Joined: Sat Feb 02, 2013 11:40 pm

Google Maps Not Working

Post by jknorst » Wed Aug 21, 2019 12:05 am

Hi,

I just paid for Google Maps (also track loading), changed the map settings from OSM to Google and redisplayed the map.
The Google map shows up but my preloaded track URL does not display.
When I switch back to OSM the track displays just fine.

Any solution or suggestions?

If I incurred any charges for Google Maps while testing this please issue a credit

Thanks,
Jack

admin
Site Admin
Posts: 3089
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by admin » Sun Sep 01, 2019 6:54 pm

Hi,
There was a problem with Google Maps but it should be fixed now. I'm not sure but maybe this was the reason of your problem. Could you please test if it is working now?

jknorst
Posts: 93
Joined: Sat Feb 02, 2013 11:40 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by jknorst » Mon Sep 02, 2019 3:48 am

Not working yet. The overlay is not showing up with google maps.

The overlay is at https://www.knorst.us/kml/3FC19-OSM.kml

Jack

admin
Site Admin
Posts: 3089
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by admin » Mon Sep 02, 2019 1:51 pm

Hi,
It works for me - I tested in Safari and Chrome. Have you checked if you have configured the URL in your settings correctly?

jknorst
Posts: 93
Joined: Sat Feb 02, 2013 11:40 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by jknorst » Tue Sep 03, 2019 4:07 pm

kml url 1 is what i showed above. Both checkboxes are checked

What and where are the other settings that should be should be set?

Why would it work in OSM and not in google?

Check my webpage at http://www.knorst.us/3fc19/

The link code is as follows.

<iframe src="http://www.greenalp.com/RealtimeTracker ... e=20190907" width="700" height="500"></iframe>

I never had this problem before the changeover to OSM.

Jack

admin
Site Admin
Posts: 3089
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by admin » Tue Sep 03, 2019 7:29 pm

OK, seems problem was related that Google was the default map. Can you please check again?

jknorst
Posts: 93
Joined: Sat Feb 02, 2013 11:40 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by jknorst » Tue Sep 03, 2019 7:36 pm

All is well now.
Thanks for your help.

Jack

topazy
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2018 12:27 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by topazy » Wed Sep 25, 2019 12:05 pm

Hi Support,
the maps gives me bad directions in my greenalp account.

I've been trying and failing to fix this issue I've had pretty much since I've got this phone. When I navigate using google maps, I consistently get crap like this where the end location will be accurate on the map, but the directions won't navigate there. It constantly tells me to turn the wrong way or go to an adjacent street. This is very annoying because I rely on nav for work. Any thoughts?
Cheers,
my website
Last edited by topazy on Tue Oct 01, 2019 9:16 am, edited 1 time in total.

admin
Site Admin
Posts: 3089
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:36 pm

Re: Google Maps Not Working

Post by admin » Sun Sep 29, 2019 5:40 pm

If I understand you correctly you use Google Maps for navigation. This is out of scope of Greenalp, so I cannot solve the problem for you. One reason could be that maybe your GPS is inaccurate and there Google cannot navigate well. Have you checked if it works better with a different device?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests